
وب سایت کتاب سل دانلود پی دی اف کتاب جنس دوم سیمون دوبووار PDF را برای شما عزیزان آماده کرده است. جنس دوم، شاهکار سیمون دوبووار، تحلیلی عمیق و جامع از پندار زن در غرب و پژوهشی انقلابی درباره نابرابری و بیگانهپنداری است. این اثر به عنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین متون در تاریخ فمینیسم شناخته میشود و همچنان در بحثهای جنسیتی و اجتماعی مورد ارجاع قرار میگیرد. بووار در آغاز کتاب خود این سوال بنیادی را مطرح میکند: **«زن چیست؟»** این سوال نه تنها به دنبال تعریف زن به عنوان یک جنسیت است، بلکه به بررسی جایگاه او در جامعه و نسبتش با مردان میپردازد. برای خرید و دانلود کتاب های بیشتر همراه کتاب سل باشید.
نقد کتاب جنس دوم سیمون دوبووار
بووار در تحلیل خود به این نکته اشاره میکند که مرد به عنوان جنسیت اصلی و غالب در نظر گرفته میشود، در حالی که زن همواره به عنوان «آن یکی جنسیت» معرفی میشود. این تمایز به وضوح نشاندهندهی نابرابریهای عمیق و ساختاری است که در جامعه وجود دارد. او در جایی از کتاب میگوید: **«بنابراین نوع بشر مذکر است و مرد، زن را نه آن طور که هست، بلکه به نسبت با خودش تعریف میکند.»** این جمله به خوبی نشاندهندهی نگرش غالب در جامعه به جنسیتهاست و به ما یادآوری میکند که هویت زنانه به طور مستقل شکل نمیگیرد، بلکه همواره تحت تأثیر نگاه و تعریف مردانه قرار دارد.
بخشی از کتاب جنس دوم سیمون دوبووار
گریز زن از تسخیر نوع، از طریق بحران دیگری هم صورت میگیرد؛ در فاصله چهل و پنج تا پنجاه سالگی، پدیدههای یائسگی، عکس پدیدههای دوران بلوغ صورت میگیرد. فعالیت تخمدان کاهش میپذیرد و حتی از بین میرود: این از بین رفتن فعالیت، نوعی فقر حیاتی فرد را به دنبال دارد. حدس زده میشود که غدد کاتابولیک، یعنی تیروئید و هیپوفیز، میکوشند که جایگزین ناکفائیهای تخمدان شوند؛ به این ترتیب، در کنار افسردگیهای ناشی از کهولت، پدیدههای ناگهانی مشاهده میشود: احساس گر گرفتن، فشارخونهای شدید و حالتهای عصبی. گاهی اوقات غریزه جنسی بازگشت پیدا میکند؛ آن وقت، در بافتهای بعضی زنها چربی جمع میشود؛ بعضی دیگر حالت مردانه مییابند. در بسیاری، مجدداً تعادل درونریزی برقرار میشود. آن وقت، زن احساس رهایی از بردگیهای زنانه میکند؛ او به هیچ وجه قابل مقایسه با افراد خواجه نیست، زیرا نیروی زندگیاش دست نخورده است؛ اما دیگر طعمه قدرتهایی که وجودش را لبریز میکنند نیست: پا به پای خود پیش میرود. گاه گفته میشود که زنهای مسن، «جنس سومی» پدید میآوردند؛ و به راستی هم آنها موجودات نری نیستند، اما دیگر ماده هم نیستند؛ و غالباً این خودمختاری فیزیولوژیک را نوعی سلامت، تعادل و بنیهای که قبلاً نداشتهاند بیان میکنند. در زن، براختلافهایی به معنای واقع کلمه جنسی، ویژگیهایی که کم و بیش نتیجه مستقیم آنها هستند، قرار میگیرند؛ جسم زن را اعمال هورمونی مشخص میکنند. به طور متوسط، زن کوچکتر و سبکتر از مرد است، استخوانبندیاش ظریفتر، لگنش پهنتر و منطبق با اعمال بارداری ووضع حمل است؛ بافتهای مفصلیاش نگهدارنده چربی است و شکلهای پیکرش بیش از پیکر مرد کروی شکل است؛ حالت کلی، یعنی مورفولوژی، پوست، سیستم موی اندام و غیره در دو جنس با هم تفاوت آشکار دارد. قدرت عضلانی در زن خیلی کمتر است: تقریباً دو سوم نیروی عضلانی مرد؛ زن نیروی تنفسی کمتری دارد: ریهها، نای و حنجره زن کوچکتر است؛ اختلاف حنجره، تفاوت صدارابه دنبال دارد. وزن مخصوص خون زن کمتر است: ثبات هموگلوبین کمتر است؛ از این رو، زنها بنیه ضعیفتری دارند و آمادگیشان برای کمخونی بیشتر است. نبضشان تندتر میزند، سیستم عروقیشان ناپایدارتر است: به آسانی سرخ میشوند. بهطور کلی، ناپایداری یکی از ویژگیهای نمایان اورگانیسم آنها است؛ در مردها، از جمله ثباتها یکی پایداری در متابولیسم کلسیم است؛ درحالی که زن خیلی کمتر از مرد املاح آهکی ذخیره میکند و مقداری از آن را هم در ایام قاعدگی و بارداری از دست میدهد؛ به نظر میرسد که تخمدانها درمورد کلسیم عملی کاتابولیک انجام میدهند؛ این ناپایداری در تخمدانها و نیز در تیروئید که در زن بزرگتر از مرد است، بینظمیهایی پدید میآورد: و بیقاعدگیهای ترشحهای درونریز، برسیستم اعصاب سمپاتیک اثر میگذارد؛ کنترل عصبی و عضلانی به طور کامل صورت نمیگیرد. این ناپایداری و عدم کنترل، تأثیرهای هیجانی را به دنبال دارد که مستقیماً به نوسانهای گردش خون مربوط میشود: تپش قلب، سرخی وغیره؛ و از این جا است که زنها دستخوش تظاهرات تشنجآلود از قبیل گریه، خندههای شدید و بحرانهای عصبی قرار میگیرند.
معرفی کتاب جنس دوم سیمون دوبووار
بووار در ادامه، تبعیت جنس مؤنث از مذکر را در گونههای مختلف حیوانات بررسی میکند و این تحلیل را از نظر تولید مثل و نقشهای اجتماعی در دنیای طبیعی تجزیه و تحلیل میکند. او به این نتیجه میرسد که نمیتوان ارزشها و ویژگیهای انسانی را صرفاً بر پایهی فیزیولوژی و تفاوتهای بیولوژیکی بنیاد نهاد. او تأکید میکند که مسائل بیولوژیکی باید در قالبهای هستیشناسانه، اقتصادی، اجتماعی و فیزیولوژیکی به بحث گذاشته شوند. این رویکرد چندوجهی به ما نشان میدهد که چگونه ساختارهای اجتماعی و فرهنگی میتوانند بر درک و تعریف ما از جنسیت تأثیر بگذارند. علاوه بر این، بووار به بررسی نقشهای اجتماعی و فرهنگی که به زنان تحمیل شدهاند نیز میپردازد. او به تحلیل چگونگی شکلگیری هویت زنانه در جوامع مختلف و تأثیرات آن بر زندگی روزمره زنان میپردازد. این کتاب به ما یادآوری میکند که زنان نه تنها باید با چالشهای فردی خود روبرو شوند، بلکه باید ساختارهای اجتماعی و فرهنگی را نیز به چالش بکشند.
چرا باید کتاب جنس دوم سیمون دوبووار خریداری کنیم؟
**جنس دوم** به عنوان یک اثر بنیادی در مطالعات جنسیتی و فلسفه، به چالش کشیدن ساختارهای اجتماعی و فرهنگی موجود را هدف قرار میدهد و به ما یادآوری میکند که نباید به سادگی از کنار مسائل نابرابری عبور کنیم. این کتاب، با نگاهی انتقادی به تاریخ و فرهنگ، به ما میآموزد که برای دستیابی به برابری واقعی، نیازمند تغییرات عمیق در نگرشها و ساختارهای اجتماعی هستیم. به یقین، این اثر الهامبخش نسلهای آیندهی زنان و مردان خواهد بود و همچنان به عنوان یک مرجع مهم در بحثهای مربوط به حقوق زنان و برابری جنسیتی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
عشق سیمون دوبوار و سارتر
نظریه سیمون دوبوار
اثر سیمون دوبوار در جدول
ژان پل سارتر و سیمون دوبوار
جنس دوم سیمون دوبووار
به این کتاب امتیاز دهید ?
ادامه مطلب